Dagens Industri skriver om robotar

Från Replikanterna i Blade Runner till gulliga hunden Aibo och nu de barbiedocksstela hubotarna i den nya tv-serien Äkta Människor. Vår fascination för människoliknande, tänkade robotar tycks vara omättlig. Men det är science fiction. Ingen av oss nu levande kommer få se dem i vår vardag. Eller?

Så inleder Dagens Industri sin artikel om robotar i veckans helgbilaga. Artikeln tar upp den snabba utvecklingen i området som till en betydande del drivs av behovet inom äldre- och sjukvården. Bland de intervjuade finns Danica Kragic professor i robotik vid KTH och styrelsemedlem i SAIS samt Rodney Brooks. För mer information samt en PDF av artikeln se Robotdalens hemsida. Även Robotnyheter skriver om artikeln.

De som vill se och höra Rodney Brooks har chansen då han kommer till Sverige för att tala på Robotics Innovation Challenge i Eskilstuna den 9:e februari. Robotnyheter skriver mer om det.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.