ECAI 2012, 27-31 Augusti, Montpellier, France

Sista veckan i augusti samlas mer än 750 forskare, studenter och utövare inom AI i Montpellier, Frankrike, för den 20:e Europeiska AI-konferensen (ECAI). Av 563 bidrag (492 långa och 71 korta) blev 140 långa (28%) och 23 (32%) korta artiklar accepterade. Kunskapsrepresentation, maskininlärning och multiagentsystem är de områden med flest bidrag, precis som det har varit de senaste gångerna. Inbjudna talare är Wolfram Burgard, Probabilistic Techniques for Mobile Robot Navigation, Adnan Darwiche Generalized Decision Diagrams: The Game is not over yet!, Tom Mitchell Never Ending Learning och Michael Wooldridge Bad Equilibria, and What to do About Them.

Svenska bidrag till konferensen är

 • Macros, Reactive Plans and Compact Representations
  Christer Bäckström, Anders Jonsson and Peter Jonsson
 • From Macro Plans to Automata Plans
  Christer Bäckström, Anders Jonsson and Peter Jonsson
 • An O(n log n) Bound Consistency Algorithm for the Conjunction of an alldifferent and an Inequality between a Sum of Variables and a Constant, and its Generalization
  Nicolas Beldiceanu and Mats Carlsson and Thierry Petit and Jean-Charles Régin
 • Erik Sandewall är både nominerad till det nyinstiftade ECCAI Distinguished Service Award och inbjuden att hålla ett föredrag om A Perspective on the Early History of AI in Europe som en del av Turing and Anniversary Session.
 • Patrick Doherty och Fredrik Heintz ansvarar för ECAI Systems Demonstration Track.

ECAIs hemsida
Lista med accepterade artiklar
Beställ proceedings

This entry was posted in conference, conference report, Europe. Bookmark the permalink.